Waarom

De motivatie voor de totstandkoming van deze club voor wijsheidsontwikkeling ligt in mijn passie voor groei en ontwikkeling en de bewezen overtuiging dat door wijsheidsontwikkeling er een harmonieuze en wijze mens kan ontstaan.

Die wijze mens kan daardoor een harmonieuzere omgeving en wereld creëren, waardoor het leven de moeite waard wordt voor velen. Naast dat de persoonlijke talenten optimaal ontwikkeld kunnen worden, en dat maakt de mens tevreden, kan er veel waardevols doorgegeven worden aan andere mensen, die daar van kunnen groeien en opbloeien.

Het gevolg is dat we niet alleen persoonlijk een vervullend en zinvol leven kunnen leiden, doordat we ons diepste potentieel kunnen benutten en delen, maar tevens bijdragen aan het welzijn van anderen. In collectief opzicht dragen we dan ook daardoor bij aan de rest van de wereld. Want harmonieuze zelfbewuste wijze mensen maken een zelfbewuste en harmonieuze wereld. Dat is eveneens de intentie achter deze club. Hoe groot of klein we dat ook aanpakken, het heeft invloed op onze directe omgeving. Samen kunnen we bewustzijnsgroei in het licht zetten en een inspirerend voorbeeld zijn.

Miranda Nanda Maria van Dijk (1965)

is ruim 30 jaar werkzaam als sr. therapeutisch counselor (soms trainer) op het gebied van menselijke transformatieprocessen. Ze studeerde positieve- en oplossingsgerichte psychologie. Sinds 1998 bedenkt en organiseert ze maatschappelijke initiatieven met diverse thema’s en doelgroepen, maar altijd met als kern -verbinden of versterken-. Op dit moment organiseert ze nog 4 andere clubs/projecten, naast deze nieuwe club voor wijsheidsontwikkeling. Het is geen werk maar een passie waar ze mee hoopt maatschappelijk bij te dragen. Tevens schrijft ze boeken met ingrijpende existentiële levensthema’s om mensen die vrijer en gelukkiger willen worden aan te moedigen en te inspireren. Meer info over Miranda’s missie in het leven https://www.mirandanmvandijk.com

“Een gesprek, een boek, een indringende ervaring, het kan een grote ommekeer in het bewustzijn van een mens betekenen en daardoor tevens in de levensloop van die mens. Onderschat nooit de invloed van wat je zegt en doet!” – Miranda